Branddörrar

Branddörren är typgodkända av SITAC som branddörrar i klass A60 alternativt A120. Branddörrar passar i utrymmen där styrka, stabilitet och tålighet prioriteras. Vanliga exempel är som inner- eller ytterdörrar (varmförzinkat utförande) i källare, industrilokaler, parkeringshus, ställverk osv. Kompletterad med brytskydd fungerar de utmärkt som inbrottsskyddande dörrar.
Klassning
Provad ljudreduktion Rw 33dB*
Brandklass A60, A120 EMI-B, EMI-C

Dörrblad
Dörrbladet är 54 mm tjockt och består av 1 mm stålplåt som limmas samman med överfalsad kant. Dörrbladet är isolerat med mineralull. Dörrarna levereras grundmålade som standard men kan även levereras industrimålade i någon av våra standardkulörer.

Karm
Som standard levereras branddörrar med grundmålad karm 31 med fast foder på gångjärnssidan. Karmen levereras sammansatt utan lösa delar och färdigisolerad med mineralull från fabrik. Infästning görs genom justerbara karmhylsor och insexnyckel. Detta ger ett snabbt montage och möjlighet till efterjustering.
Branddörrar har flera olika utförande av karm: foder på gångjärnssidan, foder på båda sidor eller helt utan.

Tröskel
Branddörrar levereras som standard med varmförzinkad anslagströskel. Om den inte skall användas kapas den bort efter montaget.

Standardbeslag
Beslagsvariant 1: Låskista Assa 565 (A=54mm, B=27mm vid utåtgående dörr). Lagrade gångjärn. Fast tapp i bakkant. Invändig förstärkning för dörrstängare.

Extra utrustning
Beslagsvarianter, glasöppning, sparkskydd, tätningslist i karm, ventilationsgaller, vattenavvisare, dörrstängare, brytskydd